Hoe kom je eigenlijk Equa door? - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Mauricio Klasen - WaarBenJij.nu Hoe kom je eigenlijk Equa door? - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Mauricio Klasen - WaarBenJij.nu

Hoe kom je eigenlijk Equa door?

Door: Mauro Polo

Blijf op de hoogte en volg Mauricio

29 November 2009 | Ecuador, Quito

Het is een bewolkte dag in november, althans in Ipiales dat in de wolken ligt als ik besluit de grens over te steken op naar Equador! Het is zo´n 3km waarvan de laatste er een file staat voor het uitchekken van de ene republiek naar de andere. Het gaat er best raar aan toe,er wordt namelijk eerst een streep gezet door je verblijfsstempel uit Colombia en dan moet je de volgende nog maar zien te krijgen! Dat lukt, zonder dat mijn hele bouwwerk wat backpack heet open hoeft, toen nog niet maar later...dat later! Eerst even wennen aan het nieuwe (?) Equadoriaanse uitzicht! Ik heb er ten slote al 4 (!) km opzitten en heb wel wat rust verdient! Ik trek een watertje open, heb besloten toch maar f geen kraanwater meer te drinken en kijk wat in het rond! Er wacht direct achter de douane een stijle klim dus neem nog een extra slokje eer ik mijn tassen te lijf neem! Nog niet halverwege die klim biedt zich voor de 6e keer in nu drie weken een lift aan! Naar Tulcan en als ik vraag of dat Equador is en niet terug de grens over vind ik en hij het goed! Tulcan,wat je er van zeggen kan is het merendeel man! Maar het is een verdeelt stadje in de zin dat in fases de elektra eraf gaat! Vet leip zeker als je in het donker aankomt! 2 nachten voor 14 dollar geboekt in mijn eerste 2kamer appartement waarvan de 2e kamer los van de badkamer aardig verwerpelijk is want 1m bij 1m is geen kamer! Toch reken ik hem onder de meerderclass kamers en zet een extra sterretje in mijn reisjournaal die ook al aardige vormen aan neemt! Ons kennende wordt oud Hollandsch namelijk alles bewaart van bonnetje pin tot bonnetje KFC, want die hebben ze in Quito waar ik nu ben. Heb na die 2 nachten de bus voor 3,5 dollar genomen Equador in en op naar de 2e hoofdstad van mijn reis. Ik zou ze graag allen willen van Zuid amerika maar galapagos gaat niet lukkos net als mexikos en Cuba, hoewel, you never know (and walk alone)

• 30 November 2009 - 22:50

Marjolein:

Hoi Mauro!
    Zo kom ik je nog in Haarlem tegen en zo ontdek ik viavia dat je in Ecuador zit, tof!
    Zelf heb ik geboekt 14 april naar Peru te gaan en dan omhoog te reizen,
    Leuk dus om je verhalen te lezen!

Geniet! en wie weet tot ergens in zuid Amerika ;)

Marjolein (Hartelust / GZG weekend..)

• 01 December 2009 - 03:00

Mauricio Klasen:

hey marjolein, droom wel eens in een afgelezen of gesltoen hostel van mensen die ik onverwachts hier in the middle of who know where tegenkom, raar is dat want het is echt verder van je bed show dan je denkt, ook voor mij die van dit continent afkomstig ben!Naar boven reizen kan wel maar Colombia is lang zo mooi niet als de rest, daaronderandere ben ik er begonnen, zou zo to meet you vanaf nu verder gaan lopen naar lima, waarop je waarschijnlijk vlieg, mag tot 23-2-10 in equador blijven dus heb nog wel even maar de zoutvlaktes in bolivia, slechts 500km van machupichu zijn naar horen en zeggen echt een aanrader!ik ga dus ook zuidwaarts maar should be nice to meet you in the middle! Ook ricaordo villalobos zou ik wel in chile willen zien dus who knows we met! greetz and thanks for bodypaiting me at the GZGfamilymeeting! x mauro polo

• 01 December 2009 - 19:14

Norbert:

Hé Mauro,

Wat een leuke verslagen. Je hebt al een flink stuk afgelegd van Colombia naar Ecuador. Pittig hoor! Veel plezier de komende dagen en weken. Ik blijf je verslagen volgen.

gr, Norbert

• 26 December 2009 - 18:39

Marjolein:

Haha, bodypainting was niet helemaal zoals t had moeten zijn maar t was een goed weekend! Ik ga niet naar Colombia, is me sterk afgeraden en heb een vlucht van ecuador naar panama als 'bewijs' dat ik na 3 maanden peru uit ben.. We houden contact! mn mail is: marjoleindeman@msn.com

Wie weet tot in Peru! x